среда, 4 июля 2012 г.

Дизайн присадибної ділянки - присадибна ділянка своїми руками


Все потребує свіжих ідей, і ландшафтний дизайн на присадибній ділянці - не виключення. Які б квіти ви не посадили, які б клумби не розбили - те ж саме ризикуєте побачити і у сусідів. Що оригінального можна створити на ділянці, не витративши великої кількості сил, часу і коштів? Ось декілька цікавих ідей.
На що можна дивитися нескінченно? На вогонь, на воду, на чужу роботу. Чужої, так само як і своєї роботи, довкола предостатньо, тому відразу перемкнемося на:

Вогонь

Різні чаші для розведення вогню з кераміки або металу дозволять милуватися язиками полум'я і іскрами, що тануть в темному нічному небі і при тому без жодного ризику. Каркас-підставка не лише убереже від пожежі, але і дозволить не засмічувати ділянку попелом і вугіллям. Чаша на високій підставці зручна для великих територій. Вона може бути справжнім витвором мистецтва, виліпленим з глини. Або нагадувати про Дикий Захід - така чаша є штучно постареною металевою тарілкою, на яку конусом кладуться вітки хмизу. Використовую таку чашу можна навіть що-небудь запекти.

Вода

Японці часто створюють так званий «мокрий сад» - парк біля водоймища. Якщо на присадибній ділянці є струмок, помістіть на дно якомога більше каменів і гальки, аби вода текла з них переривистими струменями. Їх мінлива гра зачарує вас на тривалі години.

«Рокарія» - сад каменів

Теж родом з Японії, містить в собі відвічний сенс дзен-буддизму мінімалізм і аскетизм. При створенні такого саду використовуються пісок, камені, галька. У оригінальному варіанті декілька схожих по фактурі і кольору, але каменів, що розрізняються, розташовуються так, щоб з будь-якої точки один камінь завжди був невидимим. Але можна, укладаючи камені на пісок, створювати і власні картини: тварини, казкові істоти і так далі Або змалювати сухий струмок.

«Райський сад»

Назва ця пішла від садків усередині монастирських стін, засаджених плодовими рослинами і запашними травами. Підберіть набір дерев, кущів, їстівні зелені і висадіть їх купчасто, створюючи ілюзію райського достатку. Рослини для ландшафтного дизайну зараз дуже багато, тому з цим у вас не повинно виникнути ніяких питань.

Замість квітів частину присадибної ділянки можна засіяти ковилою або злаками, що створюють малюнок вітру.

Це лише мала частина ідей для ландшафтного дизайну, не обмежуйте фантазію!

Джерело: remontvdome.com.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий